Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
Buty
Autor Wiadomość
Matti 

Wysłany: 2010-03-04, 23:15   

Cytat:
A to nie wiem czemu. Właśnie wg mnie to dobry obuw jest, bo bardzo lekki i z dobrą ochroną pięty. Więc w sam raz na złe blockingi czy niedokręcone albo za wcześnie rozłożone fronty :D

Problem w tym, że w Decathlonie go w ogóle nie było, a chciałem kupić. ;\ Obuw zapewne dobrze sprawdzałby się w lesie, niekoniecznie w mieście. Choć jak kto woli... Niektórzy przecież skaczą po mieście w halówkach i im odpowiada.

szyna 
Poznań

Wysłany: 2010-03-06, 11:13   

Matti napisał/a:
Problem w tym, że w Decathlonie go w ogóle nie było,
To jakim cudem ja mam na nich metki decathlonu ;O

100_1221.JPG
Plik ściągnięto 56 raz(y) 159,57 KB

Neta 

Wysłany: 2010-03-06, 12:16   

zapewne lubelski Decathlon jest (był?) po prostu opóźniony w tej dostawie ;p

Parkour Dziewczyna - mój blog

drozd 

Wysłany: 2010-03-06, 15:19   

nie chcę być nie miły ale cała polska na wschód od wisły jest opóźniona i to jest FAKT xD

Akuk 

Wysłany: 2010-03-06, 16:52   

drozd, napisz dla mnie proszę autorską książkę ' zbiór głupich, stereotypowych, zabobonnych przekonań i ich wpływ na moje patrzenie na świat '. Bardzo bym chciał ją przeczytać : DD

drozd 

Wysłany: 2010-03-06, 18:03   

akuk zasmucę Cię bo to nie jest żaden stereotyp tylko prawda, na wschodzie panuje dużo większa bieda niż na zachodzie, na wschodzie są mniejsze zarobki niż na zachodzie, ponadto większość profesorów, nie tylko w szczecinie uważa iż jest to teren zacofany intelektualnie xD, że to tylko na wschodzie mogli wpaść na to by wprowadzić taki przedmiot jak technologia informacyjna na studia prawnicze (to pomysł białostocki), także faktem jest iż chyba najgorszą uczelnią jest uniwerek w olsztynie xD itp. itd czy chcesz czy nie chcesz prawda jest po mojej stronie akuku

Akuk 

Wysłany: 2010-03-06, 21:51   

drozd napisał/a:
ponadto większość profesorów, nie tylko w szczecinie

hahahaha : DD właśnie o tym mówię ; D

Mafio 

Wysłany: 2010-03-07, 03:15   

drozd napisał/a:
akuk zasmucę Cię bo to nie jest żaden stereotyp tylko prawda, na wschodzie panuje dużo większa bieda niż na zachodzie, na wschodzie są mniejsze zarobki niż na zachodzie, ponadto większość profesorów, nie tylko w szczecinie uważa iż jest to teren zacofany intelektualnie xD, że to tylko na wschodzie mogli wpaść na to by wprowadzić taki przedmiot jak technologia informacyjna na studia prawnicze (to pomysł białostocki), także faktem jest iż chyba najgorszą uczelnią jest uniwerek w olsztynie xD itp. itd czy chcesz czy nie chcesz prawda jest po mojej stronie akuku

Rozmawiacie o butach czy stereotypach ?

drozd 

Wysłany: 2010-03-07, 13:57   

o faktach

Muciek 
3runner

Wysłany: 2010-03-07, 20:09   

niechce mi sie czytac tego co pislaiscie wyzej.
mam pytanie :
czy darth VII Leather sa wytrzymale? czy ta skora nie pekla ?

Marysia :*

ACTEone 
KrakowskiPARKOUR.pl

Wysłany: 2010-03-17, 16:55   

Matti napisał/a:
Niektórzy przecież skaczą po mieście w halówkach i im odpowiada.

Porównanie Newfeeli do halówek jest bardzo nietrafione :) Naprawdę mają niewiele cieńszą piankę od Successów i - co ja w swoim treningu uważam za ich wadę - można sobie lądować niedbale, bo stopy mamy dobrze chronione. Jest amortyzacja elegancka, prawie jak w szarkach, ale znacznie lepsza niż w halówkach. Ja zostaję przy tych ostatnich ;)

Jabol 

Wysłany: 2010-03-17, 20:36   

Muciek, nie wiem jak sprawa wygląda w VII, ale jeśli chodzi o poprzednią wersję, to warto wziąć ten szmaciany model. Skórzany, teoretycznie, się szybciej rozwala.

sP!dereK 

Wysłany: 2010-03-20, 11:37   

Muciek napisał/a:

czy darth VII Leather są wytrzymałe? czy ta skora nie pękła ?

Skakałem w nich przez rok i przestałem gdy podeszwa mi się zjechała do skarpetek :D
Są takie same jak te z siatką tyle, że można je sobie umyć dużo łatwiej niż siatkę i iść w nich do kościoła ;pp zjechałem podeszwę, a reszta buta była jak nowa. Ta skóra się trochę rozciąga na palcach przy dużych precach z wysokości na dół kiedy starasz się ustać takiego preca, ale to chyba we wszystkich butach do tego dochodzi :) W pantoflach nie radzę skakać xdd

Muciek 
3runner

Wysłany: 2010-03-20, 11:53   

dzieki spider za odp... naprawde szybko zareaghowaliscie na moje pytanie -.-
ale pewnie lepiej nabijac posty w teamcie gdzie jamakaszi pyta sie o to czy jest dobry w pk...
panowie...

Marysia :*

BearXRY 

Wysłany: 2010-05-23, 22:09   

Witam,

mam pewien problem z butami. Nie trenuję parkour ale mam potrzebę biegania i skakania kiedy tylko mogę, nawet do i z miejsca pracy. Wszystkie buty niszczę do cna. Wydaję majątek na te tańsze i droższe mając nadzieję, że w końcu będę miał but normalnie wyglądający, czyli nie typowe do biegania, i wytrzymały z dobrą amortyzacją. Droższe buty wytrzymują 3-4 miesiące, tańsze miesiąc a czasami 2-3 tygodnie. Miałem zapalenie kolana i od tamtego momentu staram się używać butów z jakąkolwiek amortyzacją. Cholera, jestem estetą i niestety jakoś muszą też wyglądać. Już nawet myślałem, że sam sobie zrobię buty. Tak czy inaczej. dobre są te buty, które proponujecie ale w moim zawodzie raczej będą robiły zły efekt (chociaż powoli zaczyna mnie to guzik obchodzić). Znalazłem coś takiego http://www.kswiss.com/ite...Black_Gray.html
Zastanawiam się jak się mają? Piszą o nich ładnie ale jak jest w praktyce? Żeby po zakupie nie okazało się, że podeszwa ścierna jak cholera, i że będzie obciach bo to raczej snob-shoe. W sumie, obciach jakoś wytrzymam byle oszczędzić kolana, zaoszczędzić kasę i czerpać radość z szybkiego przemieszczania się po mieście.

Szogun 

Wysłany: 2010-05-24, 14:47   

To są akurat świetne buty. O podeszwę się nie martw, bo jest bardzo wytrzymała. Są wygodne, ale moim zdaniem mają jedną wadę: są ciężkie. No ale jak by były lekkie to by się szybko rozwaliły. Nie wiem co inni o nich sądzą ale ja bym na twoim miejscu w nie zainwestował.

Mafio 

Wysłany: 2010-06-10, 23:13   

Wiec jak gdzie znajde w Polsce Kalenji Success??? Bo chciałbym kupić jak bede pod koniec czerwca w polsce bo wiem ze w Anglii ich nie znajde.

balanceman 
LANS mam

Wysłany: 2010-06-11, 10:17   

Mafio, w Polsce tez ich nie znajdziesz. ani damski,ani męskich ani dziecięcych ani żadnych. jak chcesz nowe to w mojej szafie możesz poszukać a jak znajdę to lecą nie Ibeja :] roz 44

Neta 

Wysłany: 2010-06-11, 16:31   

Uwaga, będzie wazna informacja!

W lubelskim Decathlonie jest jeszcze jedna para damskich successów na wyprzedaży! :D Rozmiar 42. A przynajmniej była w ostatnią sobotę...

Parkour Dziewczyna - mój blog

Mafio 

Wysłany: 2010-06-12, 01:06   

balanceman hmm 44ciut przy małe, mam 45rozmiar. Wracam do Parkour wiec musze se jakiś butki sprawic. Myśle o dartach ma ktos inne propozycje.

Offtopic:
Potrzebuje cos do wzmocnienia nadgarstka ponieważ bardzo czesto mnie boli i chciałbym go troche wzmocnić. Jeżeli ktoś ma jakieś ćwieczenia na nadgarstek to prosze o PW.

pk112 

Wysłany: 2010-07-28, 14:25   

Ja skacze w Kalenji Ekiden 50 i według mnie to nawet dobre buty. Według mnie dość dużą wadą tych butów jest to że na śliskim podłożu się dosyć ślizgają. Jak na 49,99 w decathlonie to według mnie nawet dobre buty.

Savage 

Wysłany: 2010-07-29, 22:56   

pk112 napisał/a:
Ja skacze w Kalenji Ekiden 50 i według mnie to nawet dobre buty. Według mnie dość dużą wadą tych butów jest to że na śliskim podłożu się dosyć ślizgają. Jak na 49,99 w decathlonie to według mnie nawet dobre buty.

Też mam te buty i dobrze się trzymają, nie narzekam.

Odpowiedz do tematu